S1 #8: Jo-Ann Liauw's krachtige transformatie 'Met Blauwe Ogen' na gezondheidsproblemen

Een moedige reis van heupklachten naar innerlijke kracht

Omschrijving

In deze aangrijpende podcastaflevering van Met Blauwe Ogen interviewt Jo-Ann Liauw, voormalig apotheker en nu ondernemerscoach. Ze deelt openhartig haar verhaal van invaliderende heupklachten en chronische pijn die haar leven drastisch veranderden. Na een langdurig proces van zoeken naar oplossingen en medisch advies, onderging ze uiteindelijk een operatie aan haar heup.

Deze gebeurtenis markeerde een keerpunt in haar leven, waarna ze de switch maakte naar het werk van een ondernemerscoach, dat haar meer flexibiliteit bood en minder fysieke belasting vergeleken met haar werk als apotheker. Tijdens haar herstelperiode kon ze veel werk online en liggend doen. Daarnaast deelt ze haar ervaring met chronische migraine, die ontstond door het negeren van haar eigen grenzen. 

Het verhaal van Jo-Ann illustreert veerkracht en het vinden van nieuwe kansen, zelfs te midden van uitdagende gezondheidsproblemen. Het benadrukt het belang van zelfzorg en het serieus nemen van je eigen grenzen. Luisteraars worden aangemoedigd om geïnspireerd te raken door dit verhaal van moed en succes in een nieuwe carrièrerichting.

Take-aways

  1. Ontwikkel veerkracht en vecht terug tegen tegenslagen door moeilijke gezondheidsproblemen te overwinnen en een succesvolle carrièreswitch te maken.
  2. Luister naar je lichaam en neem tijdig rust; respecteer je grenzen en geef prioriteit aan zelfzorg om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.
  3. Volg je passies en ontdek nieuwe mogelijkheden door diverse interesses na te streven en open te staan voor nieuwe kansen, wat kan leiden tot persoonlijke en professionele groei.

Verwijzing

TED-talk ‘Why some of us don’t have one true calling’ van Emilie Wapnick.

Biografie gastspreker Jo-Ann Liauw

Jo-Ann Liauw, oprichter van Momentum Coaching, moest een carrièreswitch maken nadat ze bedlegerig werd vanwege heupklachten en een operatie. Als gepassioneerde ondernemerscoach helpt ze nu multipassionate ondernemers bij het realiseren van hun ondernemersdromen, waarbij ze hen begeleidt in het ontdekken en benutten van hun talenten en passies, met een focus op authenticiteit en creativiteit. Haar brede ervaring als apotheker, ondernemerscoach en diverse andere rollen biedt waardevolle begeleiding voor ondernemers die hun volle potentieel willen bereiken.

Luister - en kijk - via jouw favo app:

Bekijk en/of beluister mijn (video)podcast via mijn YouTube-kanaal, via Spotify, of Apple Podcasts.

Kijk mee achter de schermen via:

Scroll naar boven