S1#5: Hoe Martijn Holtes 'Met Blauwe Ogen' door zijn burn-out ging

Een persoonlijke ontwikkelingsreis langs persoonlijk leiderschap, discipline en energiemanagement

Omschrijving

In deze aflevering van de videopodcast ‘Met Blauwe Ogen’ praat Bianca van Elp met Martijn Holtes over persoonlijk leiderschap, effectiviteit en energiemanagement. Martijn deelt zijn ervaringen met de ’75 Hard Challenge’ en hoe dit hem heeft geholpen om discipline en doorzettingsvermogen te ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. Hij benadrukt het belang van het stellen van doelen en het hebben van een duidelijk plan om gemotiveerd te blijven, vooral op moeilijke dagen. 

Martijn legt uit hoe hij na zijn burn-out heeft geleerd om te kiezen voor energiemanagement, focus en structuur. Hij benadrukt het belang van het vinden van balans en hoe hij zijn ochtendroutine heeft aangepast om energie te behouden en zich voor te bereiden op de dag. Volgens hem is het belangrijk om te weten hoe je je energie kunt beheren en dat mensen meer tijd zouden moeten nemen om na te denken over wat ze nodig hebben om zich goed te voelen en hun taken efficiënt uit te voeren. 

Martijn bespreekt ook het belang van het bekijken van de andere kant van de zaak en het hebben van een breder perspectief om beter met de informatie overload om te gaan. Hij vertelt over zijn persoonlijke ontwikkelingsreis en hoe hij verschillende technieken heeft geprobeerd om zijn balans te vinden en zijn energie te beheren. 

Bianca vraagt ook naar zijn blauw-groene ogen en hoe hij naar de wereld kijkt. Martijn benadrukt het belang van het hebben van een open blik naar de wereld en soms voor iets anders te kiezen, maar dat het ook moed vergt. Hij legt uit dat hij eigenlijk introvert is, ondanks zijn extraverte uitstraling tijdens trainingen.

Ontdek in deze aflevering krachtige inzichten over persoonlijk leiderschap, energiemanagement en de sleutel tot motivatie door duidelijke doelen en een plan te stellen.

Take-aways

  1. Focus op energiemanagement voor persoonlijk leiderschap en effectiviteit.

  2. Zet doelen en maak een plan om gemotiveerd te blijven.

  3. Beheer je energie voor balans en efficiëntie.

  4. Experimenteer met verschillende technieken om energie te behouden.

  5. Kijk met een open blik naar de wereld en durf anders te kiezen.

Verwijzing

Lees Martijn zijn blog over de 75 Hard Challenge van Andy Frisella.

Biografie gastspreker Martijn Holtes

Martijn Holtes (1981) verzorgt LinkedIn & Social Selling trainingsprogramma’s en creëert strategieën en systemen om je productiviteit & effectiviteit te maximaliseren. Daarnaast is hij spreker en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en effectiviteit.
 
Na zijn burn-out leerde hij energiemanagement, focus en weerbaarheid. Martijn neemt deel aan bizarre challenges zoals 4 liter water per dag drinken en anderhalf uur sporten om mentale en fysieke discipline op te bouwen. Zijn pragmatische aanpak en focus op energiemanagement en weerbaarheid inspireren anderen om beter te presteren en meer balans te vinden in hun leven.

Luister - en kijk - via jouw favo app:

Bekijk en/of beluister mijn (video)podcast via mijn YouTube-kanaal, via Spotify, of Apple Podcasts.

Kijk mee achter de schermen via:

Scroll naar boven