S1 #11: Olivier Gossink verandert 'Met Blauwe Ogen' duurzaamheid

Ontdek de revolutionaire benadering in ontwerpen binnen de meubelindustrie

Omschrijving

In deze boeiende aflevering van de videopodcast ‘Met Blauwe Ogen’ duikt Bianca van Elp in gesprek met Olivier Gossink, oprichter van Shelduck. Dit innovatieve bedrijf hanteert geavanceerde 3D-printtechnologieën en biologische restmaterialen om duurzaamheid in de meubelsector te bevorderen. Olivier deelt zijn persoonlijke reis van een nieuwsgierig kind naar een uitvinder en ondernemer, benadrukkend hoe hij leert van fouten en ze als springplank voor groei ziet.
 
Olivier bespreekt ook hoe zijn liefde voor het maken en ontwikkelen van dingen hem tot unieke projecten heeft geleid, zoals het gebruik van de invasieve Japanse duizendknoop als hulpbron voor 3D-printen. Zijn vastberadenheid om duurzame oplossingen te vinden, zelfs bij tegenslagen, is een constante in zijn verhaal.
 
Tot slot gaat Olivier in op de zakelijke en ethische uitdagingen van Shelduck. Van het beschermen van innovaties tot het opbouwen van een betrouwbaar team, hij benadrukt het belang van open dialoog en het nastreven van passies, ondanks de obstakels. Deze podcastaflevering is een inspirerende luisterervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, ondernemerschap, of het volgen van unieke dromen.

Take-aways

  1. Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand bij het herdefiniëren van meubilairproductie door samenwerking met de natuur en het gebruik van lokale biologische restmaterialen.
  2. Het omarmen van uitdagingen en leren van fouten is essentieel voor het bevorderen van creatie en innovatie.
  3. De revolutionaire benadering van Shelduck met geavanceerde 3D-printtechnologieën opent nieuwe mogelijkheden voor duurzame innovatie in de meubelindustrie.
  4. Het belang van geheimhouding wordt erkend als een manier om intellectueel eigendom te beschermen en de juiste balans te vinden tussen kennis delen en beschermen.

Biografie gastspreker Olivier Gossink

Olivier Gossink (1996) is de bevlogen oprichter en eigenaar van Shelduck, een vooruitstrevende start-up gevestigd in Zwolle. Met een passie voor creatie en innovatie gebruikt Olivier geavanceerde 3D-printtechnologieën om de normen voor duurzaamheid te transformeren en de meubelindustrie te revolutioneren. Door gebruik te maken van lokale biologische restmaterialen, zoals maïsstro en zonnebloemhoesjes, creëert Shelduck unieke meubelontwerpen die perfect in harmonie zijn met de natuur. Olivier’s toewijding aan een duurzamere toekomst komt tot uiting in de missie van Shelduck om een positieve impact te hebben op klimaatverandering.

Luister - en kijk - via jouw favo app:

Bekijk en/of beluister mijn (video)podcast via mijn YouTube-kanaal, via Spotify, of Apple Podcasts.

Kijk mee achter de schermen via:

Scroll naar boven