S1 #10: Laura Bas kijkt 'Met Blauwe Ogen' naar jongerenparticipatie en gendergelijkheid

Ontdek de inspirerende visie op verandering en empowerment

Omschrijving

In deze aflevering van de podcast ‘Met Blauwe Ogen’ spreekt Bianca van Elp met Laura Bas, een jonge changemaker die zich inzet voor jongerenparticipatie en gendergelijkheid. Laura heeft indrukwekkende prestaties behaald, zoals optreden als jongerenambassadeur bij Buitenlandse Zaken en spreken bij de Verenigde Naties.
 
Laura’s frisse blik op de wereld is gevormd door haar ervaringen in Brazilië op jonge leeftijd en haar opvoeding. Ze benadrukt het belang van jongerenparticipatie, vooral voor vrouwen en de Gen Z-generatie. Ze pleit voor meer ruimte voor jongeren in de politiek en het bestuur, en benadrukt de voordelen van diversiteit en het betrekken van jong talent om organisaties bij de tijd te houden.
 
Laura deelt ook haar persoonlijke ervaring met het geven van een TED-talk en het belang van netwerken en mentorschap. Ze moedigt anderen aan hun eigen pad te volgen en zich niet te veel aan te trekken van de verwachtingen van anderen. Luister naar deze inspirerende aflevering waarin Laura Bas haar inzichten deelt over jongerenparticipatie, gendergelijkheid en haar ervaringen met het geven van een TED-talk.

Take-aways

  1. Jongerenparticipatie en gendergelijkheid zijn essentieel om diverse perspectieven te waarborgen en een tevreden samenleving te bevorderen.
  2. Organisaties moeten openstaan voor vernieuwing en jong talent aantrekken om relevant te blijven en te groeien.
  3. Samenwerking tussen generaties is cruciaal om de kracht van ervaring en innovatie te combineren.
  4. Het volgen van je eigen pad, netwerken en een goede voorbereiding zijn belangrijke elementen bij het aangaan van nieuwe kansen en het bereiken van persoonlijke groei.

Verwijzing

Je kunt naar Laura’s TED-talk, getiteld “How to recognize and empower tomorrow’s leaders”, kijken via YouTube.

Biografie gastspreker Laura Bas

Laura Bas, een prijswinnende changemaker die met een onbevangen blik de wereld bekijkt en op haar 26e al indrukwekkende mijlpalen heeft bereikt – van jongerenambassadeur bij Buitenlandse Zaken tot spreker bij de Verenigde Naties en een TED-talk op haar 25e. Met een passie voor jongerenparticipatie en gendergelijkheid is Laura vastberaden om vrouwen en de Gen Z-generatie structureel meer te betrekken in alle aspecten van de samenleving.

Luister - en kijk - via jouw favo app:

Bekijk en/of beluister mijn (video)podcast via mijn YouTube-kanaal, via Spotify, of Apple Podcasts.

Kijk mee achter de schermen via:

Scroll naar boven