Over mij

'Met Blauwe Ogen' onbevangen kijken

Mijn persoonlijke ontwikkeling is (uiteindelijk positief) beïnvloed door een zeldzame oogafwijking, die pas na 15 jaar zoeken aan het licht kwam. Deze uitdaging, samen met de langdurige hoofdpijn die ermee gepaard ging, heeft mij geleerd om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Hoe belangrijk welzijn is. ‘Met Blauwe Ogen’ symboliseert mijn transformatie van deze dagelijkse strijd naar iets positiefs en hoe ik door mijn unieke ervaringen ben gegroeid en in mijn eigen kracht ben komen te staan.

Na mijn studie in Change Management, dankzij mijn zoektocht en het thuiswerken in de coronaperiode ontdekte ik iets essentieels voor mij: Echte voldoening komt niet van perfecte processen; juist door het vinden van geluk in ons dagelijks leven en het bieden van begrip en support aan elkaar. Mijn hart ligt bij het helpen van leiders om hun teams op een verbindende wijze te ondersteunen, met de uitdagingen die de huidige tijd bieden.

Mijn leven draait uiteraard niet alleen om werk. Mijn wereld wordt gekleurd door mijn lieve familie, fijne vrienden, en mijn geweldige kat Salvador. Recent ontdekte ik dat ik een ‘Reflector 6/2’ ben in Human Design, wat me heeft geholpen om beter te begrijpen hoe ik verbonden ben met de wereld om me heen, als een soort kanarie in een kolenmijn (in positieve zin).

Deze rol heb ik omarmd, en ben daarmee aandachtig voor de subtiele signalen in onze omgeving en samenleving. Hoewel ik niet zoals een kanarie uitviel, was ik wel ongelukkig op de werkvloer. Deze periode van ongeluk heeft mij geleerd dat veerkracht en doorzettingsvermogen niet alleen gaan over het overwinnen van obstakels, maar ook over het vinden van innerlijke vreugde en balans, zelfs in de moeilijkste tijden. 

In mijn logo zie je de kleur kobaltblauw. Een kleur die voor mij staat! Ik zie mezelf als doelgericht, vol passie en doortastend. Het is zoals ik de dingen aanpak, of het nu gaat om een project of mijn dagelijkse bezigheden. Sinds vorig jaar volg ik zangles. Dat is voor mij een heerlijke uitlaatklep, een geweldige wijze voor zelfexpressie en verbeterde ook nog eens mijn ademhaling. Ook op het podium is het fijn dat ik mijn verhaal nu meer relaxt kan delen met een fijne ademhaling.

Mijn achtergrond:

Bij mijn club verbeter ik mijn spreek- en leiderschapsvaardigheden. Ik ben mentor en trainer bij onze club en we komen om de week samen. Ook oefen ik regelmatig met Engelstalig speechen. Vice-kampioen internationale evaluatie/speechwedstrijd ’24. 🎤

Door de Sprekers Academy bij A Cup of Ambition ontwikkelde ik de vaardigheden om vol zelfvertrouwen en met authenticiteit elk podium te beklimmen. Begeleid door top sprekerscoaches, leerde ik mijn verhaal op een pakkende manier over te brengen.

Bij het Nederlands Debat Instituut volgde ik een cursus gericht op mijn vaardigheden als dagvoorzitter. Deze training heeft me geholpen om effectieve debat- en gespreksleidingsvaardigheden te ontwikkelen.

Bij ICM opleidingen & trainingen heb ik een trainersopleiding gevolgd. Deze intensieve opleiding van 9 maanden heeft me voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om trainingen te ontwerpen en te verzorgen.

Ik heb een cursus gevolgd bij de Bestuursacademie Nederland en ben nu een gecertificeerde Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS).

Ik heb mijn Master of Science in Business Administration behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn specialisatie lag op het gebied van Change Management. Het laatste mastervak ‘Managing Technological Change’ rond ik af met het cijfer 10. Mijn Master Thesis gericht op leiderschap is gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift HSMR

Scroll naar boven